Lär dig nya tricks med din kickbike!
 

Isak Huddéns trixskola


Välkommen till Isaks Trixskola där han utvecklar och ger tips på hur man kan utveckla sina egna skills och bli en bättre kickbike-åkare.


Isak har ordet!

Hej och välkommen till min trixskola. Här hoppas jag kunna lära dig mer om alla de olika tricks man kan göra på en kickbike men framförallt inspirera till rörelse. Jag var 11 år när jag började kicka och det hela började med att jag fick testa en klasskompis kickbike. Jag skulle hoppa ned för en 5cm hög kant och det slutade med att jag ramlade. Sedan den dagen har jag ramlat massor men hela tiden försökt igen och idag är jag Sveriges bästa kickbikeåkare.

Trix för nybörjare!

Lär dig att göra kickbiketricks genom att följa mina istruktioner. Jag säger som Tobbe Trollkarl, det handlar om att öva, öva och öva för att lyckas och bli bättre.Trix - Medel!

När du har bemästrat nybörjare trixen och fått in dem så de sitter varje försök är det dags för nästa nivå. ”medel”. Här Kommer du behöva träna ännu hårdare och räkna med att det tar längre tid innan trixen sitter.

Trix - Avancerat!

Nu börjar det bli riktigt svårt. Här krävs att trixen från tidigare kategorier sitter och att du byggt upp fart och balans i skateparken. Glöm inte att trixen ska sitta fem gånger på rad för att du ska kunna säga att du kan dem!


Fem frågor till Isak Huddén

Varför blev du Kickbike-åkare?

En svår fråga med ett enkelt svar. Jag testade på sporten och tyckte det var super kul. Man kan aldrig bli fullärd och ingen annan bestämmer vad du ska göra.

Vad är det bästa med sporten?

Att alla kan åka tillsammans oavsett ålder och skicklighet. Man kan träna var man vill och hur man vill. Gillar man inte att åka kan man vara med och filma, peppa eller varför inte bygga en egen ramp?

Var är du mest stolt över?

Att jag kan vara en förebild för barn och ungdomar i hela landet och motivera dem till rörelse men också nå ut till dem via mina sociala kanaler. Jag känner mig så hedrad när jag får höra att föräldrar tycker jag är en fantastisk förebild för deras barn. Det slår allt.

Vad vill du att barn/ungdomar ska göra för att bli bättre?

Många har för bråttom och ska bara göra nya tricks hela tiden. Jag vill att fler tränar på att åka med mycket fart och flyt i ramperna och sedan adderar trix som man tränar in så man kan göra dem utan att tappa farten.

Vilken är din värsta skada?

När jag skulle göra en bakåtvolt i talangrampen råkade jag trampa snett och stukade då foten. Skadan kan jag känna av en idag så detta är det som påverkat mig mest då skadan blev så långdragen.