SOUNDS OF EMOTIONS - EN KONSERTVECKA FÖR BÖRJE SALMING
 

Medverkande artister m.fl.


Förutom en fantastisk röst har samtliga artister en nära koppling till viktiga frågor som bidrar till en varmare och öppnare värld.


Uno Svenningsson

Utan tvivel är Uno Svenningsson en av Sveriges mest respekterade och uppskattade artister med sin harmoniska röst och förmåga att beröra. Uno inledde musikkarriären som sångare i bandet Freda’ som hade flera stora hits. Sitt solo-genombrott kom på 90-talet med låten "Under ytan”. Uno gjorde stor succé i programmet Så mycket bättre 2017 och haft flera utsålda turnéer och starka samarbeten sedan dess. Han har under årens lopp varit engagerad att unga ska få en ljusare framtid och nästa år firar han 30 år som soloartist.

Mariette

Mariette har med sin starka karaktär, integritet och röst tagit till sig direkt till final hela 5 gånger i Melodifestivalen sedan debuten 2015. Genombrottet för den breda publiken kom sex år tidigare då hon hade en imponerande resa i Idol. Hon har gjort bejublade framträdanden och varit ansiktet utåt på många pridefestivaler. Mariette har också vunnit stor respekt med sin öppenhet och mod kring frågor rörande HBTQ och sin IVF-resa.LaGaylia Fraizer

LaGaylia kom till Sverige i början på 2000-talet och tog omgående en plats i folks hjärtan med sin karisma, röst och oemotståndliga urkraft. Hon är en artist och sångerska på yttersta nivå och har i flera sammanhang jämförts både med Tina Turner och Whitney Houston. LaGaylia har gjort stor succé när hon turnerat med allt från Rhapsody in Rock till Håkan Hellström och är också ständigt aktuell med deltagande i Sveriges största tv-produktioner.

Rickard Söderberg

Med ett starkt musikaliskt uttryck med sin fantastiska röst tillsammans med en karismatisk scenpersonlighet har Rickard Söderberg öst sin kärlek för det sceniska uttrycket och musikens kraft över den svenska publiken. Genom sitt brinnande intresse och passion för både musik och viktiga samhällsfrågor har han lyckats väcka nyfikenhet och engagemang hos många genom bland annat deltagande i Melodifestivalen, Lets Dance och KörslagetJon Henrik Fjällgren

Sedan genombrottet i Talang 2014 har folkkäre artisten och renskötaren Jon Henrik hunnit med fyra starka bidrag i Melodifestivalen, succé i Lets Dance & Stjärnornas Stjärna samt ett mycket starkt avtryck i Stjärnorna på Slottet. Dessutom över 80 miljoner streams på Spotify och nu senast ett års turnerande med stående ovationer på 50-talet platser från Kiruna i norr till Lund i söder. Vid sidan av sin musik har han ett stort engagemang i frågor som rör psykisk hälsa.

Axel Schylström

Som nittonåring blev han svårt brännskadad – och tvingades kämpa för sitt liv på sjukhus i mer än ett år. Men efter omkring 50 operationer hade han mirakulöst nog överlevt. Blott två år senare slog han igenom som artist i Idol. Sedan dess har Axel satt många inspirerande avtryck. Han har bl.a. tävla i Melodifestivalen, haft en egen dokumentär på SVT, fått Sveriges genom tiderna mest gillade Instagram-inlägg, föreläst & turnerat land & rike runt – och fått flera priser för sina inspirerande insatser på sociala medier.


Jens Lind & Stig Salming

Värd för Sounds of Emotions är ingen mindre än hyllade journalisten Jens Lind som berättar anekdoter om Börje Salming som bara han kan och har med sig unika filmklipp. Jens intervjuar också Stig Salming under kvällen.

Jens Lind

Jens är en av Sveriges mest respekterade journalister och har med sin berättarkonst tagit sina reportage till en egen nivå. Han har bevakat alla de största idrottsevenemangen, men man behöver inte vara det minsta sportintresserad för att uppskatta hans reportage och storytelling.Stig Salming

Stig Salming uppväxt i Kiruna hade sin storhetstid som hockeyspelare i Brynäs under hela 1970-talet med hela 6 sm-guld på meritlistan varav det sista 1980 där han blev guldhjälte med ett avgörande slagskott i SM-finalen mot Frölunda. Likt sin bror, Börje, hade Stig pondus, kraft och en kolsvart blick som kunde både skrämma och reta motståndare till vansinne, men samtidigt stor portion ödmjukhet.

En otroligt viktig vecka för ALS-forskningen!


- Vi är mycket stolta att några av Sveriges starkaste artister går samman och skapar en sådan fantastisk helkväll. Alla som såg när Börjes vepa hissades upp tror jag också förstår vilken otrolig och känslosam helkväll detta kommer bli. Börje ville verkligen lösa gåtan med ALS – och denna konsertvecka kommer skapa massor av ringar på vattnet och vara en liten pusselbit på resan dit.

Karin Karlström /Grundare Börje Salmings ALS-Stiftelse

Medverkande musiker

Musikerna håller precis som artisterna allra högsta nivå och har spelat bakom många kända svenska artister.